Érdekességek a fehérneműk világából

Érdekességek a fehérneműk világából

Férfiak és a testképzavarok – őszinte vallomás egy nő tollából

2017. február 17. - boxeralso.hu

anoreksia-600x600.jpgAnorexia, bulimia, izomdiszmorfia – betegségek, amik hátterében a testképzavarok húzódnak meg, és amik tönkre tehetik az ember életét. A szó összes értelmében. Ezek a kórok főleg a nőket érintik, a férfiaknak szerencsére nem kell testképzavaroktól tartaniuk. …vagy mégis? Mai cikkünkben egy nő mesél a férfi testképzavarokról.

Uraim!
Ha jól sejtem, megőrültök attól, hogy a nők akár órákat képesek készülni az esti bulira, majd a szekrényük előtt állva kijelentik: „Nincs egy göncöm sem.” Valószínűleg az is érthetetlen számotokra, hogy miért várják el, hogy folyamatosan elismerjék a külsőjüket. Nos, az ellenkező nem visszajelzései nélkül minden bizonnyal a padlón lenne az önbizalmunk, mert piszok magasra tudjuk tenni a mércét. De vajon a férfiak is ennyire függenek a nők véleményétől? És ha igen, számukra is olyan megterhelő, hogy mindig tökéletesek legyenek?

A modern világ betegségét, a testképzavart, inkább a női nemre tartják jellemzőnek, amióta csak diagnosztizálták. Tény, hogy több nő szenved attól, hogy mindig tökéletesnek akar látszani, miközben a pasik nagy része pocakosan is szexinek érzi magát. Sokan nem is tudják, hogy néha a férfiak is elvesztik a józan ítélőképességüket a testükkel kapcsolatban, és képesek túlzásokba esni. A nagy probléma pedig az, hogy náluk nehezebb észrevenni az erre utaló jeleket.

testkep-zavar-600x600.jpg

De mi is az a testképzavar? Akkor beszélhetünk róla, ha az illető nem képes a testét a valóságnak megfelelően látni, és igyekszik valamilyen valótlan szépségideálra hasonlítani. Emiatt képes akár egészségtelen életmódot is folytatni, magába fordul, és szigorú szabályok szerint kezd élni, amit ha megszeg, beteges lelkifurdalást érez. A nőknél az áhított karcsú alak érdekében ez éheztetésbe mehet át, amit akár csontsoványan is képesek folytatni. De mi a helyzet a pasiknál? Náluk egészen más a helyzet, de nem kisebb a probléma.

 

 

 

Mi áll a női és a férfi testképzavar hátterében?

Alapvetően a nők hajlamosabbak a rivalizálásra, hogy összemérjék magukat másokkal. A tévében, magazinokban látott tökéletességek is nagyobb hatással vannak ránk – még ha tudjuk is, hogy a modellek és színésznők kedvenc sminkje a photoshop. Azt gondolnád, hogy a férfiak határozottsága és észszerűsége nem enged a külső nyomásnak, de ez sajnos nem igaz. A fentiek ugyanúgy befolyásolják a saját magukról alkotott képet, csak sokkal kevésbé vallják be. Még önmaguknak is.

Nézzük csak meg, hogyan is néz ki korunk férfiideálja!

cowboy-600x900.jpgNagy valószínűséggel a hölgyek kedvence egy magas, lehetőleg napbarnított bőrű, izmos testalkatú, sármos arcú fiatalember, aki mindig a legjobb formáját mutatja. A valóságban azonban kevés olyan férfi létezik, aki minden női elvárásnak meg tud felelni. Bár az erősebbik nem a „vadász”, aki kiválasztja a „prédát”, de ugyanúgy meg kell győznie a hölgyet, hogy ő az ideális jelölt. Míg a nők egymás után próbálgatják a diéták tömkelegét, hogy vonzóbbnak tűnjenek, addig a férfiaknál létezik egy másik, ugyanolyan veszélyes „terápia”, amivel javítani akarnak külsejükön. Ez nem más, mint a testépítés, ami egy bizonyos szintig egészséges, afölött azonban könnyen veszélyessé válhat.

A férfiak jól tudják, hogy a nők szeretik, ha biztonságban érezhetik magukat mellettük, tudva, hogy történjen bármi, a Hős megvédi őket. Az erő egyik legjobban kifejező eszköze a széles váll, nagy és erős karok, vagyis az izmos és kőkemény test. Hogy ki mennyire sportos alkat, azt befolyásolja a genetika, az étkezési szokások és az életmód is. Ha azt hinnéd, hogy nem küzdhet testképzavarral az, aki dagad az izmoktól, akkor tévedsz!

 

 

Vedd észre a jeleket!

Kézenfekvő megoldás lehet, hogy ha valaki elégedetlen a testével, akkor az edzés a megoldás. Ez valamilyen szinten igaz is, egészen addig, amíg az illető képes megtalálni az egyensúlyt a pihenés és a testmozgás között, tudatosan felépítve, hogy mennyit kell a testén dolgoznia, és mikor kell abbahagynia. Azt is tudni kell, mit érdemes megtenni ezért! Tipikus testképzavaros tünet lehet, amikor a sportoló gondolkodás nélkül mindenféle táplálékkiegészítőt magához vesz, súlyosabb esetekben akár szteroidokhoz is folyamodhat, amik egyáltalán nem veszélytelenek.
Fontos, hogy tudd: ez nem csak egy hóbort, ez betegség! Ami segítségnyújtás híján végzetes is lehet.

Mi a megoldás?

A sport, a testmozgás egészséges, és jó dolog, és azzal sincs semmi baj, ha az ember szeretne izmosabb lenni, és lenyűgözni a másik nemet. Mi, nők ezt szeretjük ám!
Azt viszont egy nő sem várja el tőled, hogy ennek érdekében tönkretedd magad.
Az első lépés, hogy ismerd a céljaidat, tudd, hogy mit akarsz elérni, és azt is, hogy hogyan! Ha azt szeretnéd, hogy igazán hatékonyak legyenek az edzések, vagy ha tudod magadról, hogy hajlamos vagy túlzásokba esni, akkor mindenféleképpen érdemes egy személyi edző segítségét kérni, aki segít összeállítani az edzés- és táplálkozástervedet. Ne feledd: a sport elsődleges célja, hogy egészséges legyél, és hogy jól érezd magad. A formás test csak a „mellékhatás!”

Végül, de nem utolsósorban, nézz körül weboldalunkon, kísérletezz bátran a különböző fazonú alsónadrágokkal, hiszen ahogy nálunk, csajoknál, úgy a férfiaknál is igen sokat számíthat egy-egy jól megválasztott fehérnemű.

 

 

Tetszett a cikk

Képek: Stock Fotó

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boxeralso.blog.hu/api/trackback/id/tr2312268486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása