Érdekességek a fehérneműk világából

Érdekességek a fehérneműk világából

Téged is érinthet! Rohamosan terjed a férfi meddőség…

2017. március 06. - boxeralso.hu
Nem jön össze a baba? Bizonyára a nőben van a hiba, valami „nem stimmel”. – gondolják sokan.
Pedig NEM így van! A stressz, a civilizációs betegségek, az egészségtelen életmód miatt egyre több férfi válik részben vagy teljesen nemzőképtelenné.
Nem beszélünk róla, mert férfiatlan téma: de fontos, hogy tudd, és tegyél ellene! Akárkit, akár téged (vagy a párodat) is érinthet!

 

 depositphotos_78843046_s-2015.jpg

 

Vannak párok, akik hosszú hónapok, évek után sem tudják megörvendeztetni egymást egy kisbabával. A legtöbb esetben a nőre terelődik a gyanú, vagy leghamarabb ők feltételezik azt, hogy az ő „készülékükben van hiba” és mennek el orvoshoz.  A sötét középkorban a teherbeesésre képtelen, vagy sorozatban leánygyermeket szülő király-, és hercegnőket a vártoronyba zárták (vagy lefejezték). De mára már tudjuk, hogy az utód neme a férfin múlik, és sajnos a megtermékenyülés elmaradása is lehet az ő genetikai, vagy szervi problémája. Fájdalmas beismerni, de a teremtés koronái sem hibátlanok, és nem tökéletesek.

Mit jelent a meddőség?

Nem jön össze elsőre a trónörökös? Nem baj, ez még semmit nem jelent: a fogamzás számos apró tényezőtől függ, melyeknek mind együtt kell lennie ahhoz, hogy kisbaba legyen az élvezetes próbálkozásból. Ha már egy-két hónapja felhagytatok a fogamzásgátlással, de még nem történt semmi, az nem a világ vége. Ám ha a pár fogamzásgátlás nélkül él egy éven keresztül rendszeres nemi életet él a peteérés környékén, és a fogamzás nem történik meg, akkor már lehet gyanakodni, hogy valami nincs rendben.

Ekkor még nem tudni, hogy a pár melyik fele az, aki nem képes, vagy csak nehezen képes a megtermékenyítésre. A természet elég igazságos, ha csak a statisztikákat nézzük: 40 %-ban a nők, 40 %-ban a férfiak és a maradék 20 százalékban mindkét fél esetében beszélhetünk rendellenességről.


Mitől válhat egy férfi nemzőképtelenné?

 

spermiumok-rendellenessegei-500x500.png


Számtalan oka lehet: fertőzések, genetikai és hormonális problémák, veleszületett rendellenességek, felléphetnek idegi és pszichés okok, de lehet az is, hogy a herék egyszerűen csak túl melegben vannak.

  • Genetika

    A genetikai okok szerencsére elég ritkák. Az emberi sejtekben 23 pár kromoszóma van. Az ivarsejtekben csak 23 darab, mert a kromoszómapár egyik felét az apukánktól, a másik felét az anyukánktól kapjuk. A nőknek csak X kromoszómája van, a férfiaknak van X és Y is. Genetikai okokra visszavezethető esetben a kromoszómákkal előfordulhat szerkezetbeli, vagy számbeli baj, és ez okozza, hogy a boldog együttlétet nem követi gyermekáldás.
  • A hormonok

    Hormonális problémáról akkor beszélünk, ha a férfi hormont termelő szervek, az e termelésre ható hipotalamusz, vagy agyalapi mirigy megbetegszik. Akár egy gyulladás, vagy egy daganat is felboríthatja a hormonális egyensúlyt, ami nemzőképtelenséget okozhat. A herék hormontermelő képessége megállhat, és elkezdenek pusztulni. Ilyen pusztulás rendszerint más betegségek szövődményeként jön létre.
  • Impotencia

    Az impotencia elég egyértelmű, hogy megakadályozza a fogamzást, ugye?

Idegi okról akkor beszélhetünk, ha maga a merevedés nem tud létrejönni – például gerincsérülés miatt.

A másik és egyben a leggyakoribb merevedési zavar pszichés eredetű, leginkább ez szokott a meddőség oka lenni. A fiúk nem sírnak: pedig jobban tennék, ugyanis egy kiadós bőgés jelentősen csökkenti a felgyülemlett stresszt. Annak ellenére, hogy a férfiak próbálnak a stabil, megingathatatlan sziklának tűnni, a stressz mellett az egzisztenciális és párkapcsolati bizonytalanság, és az esetlegesen ebből eredő túlzott alkoholfogyasztás és a dohányzás mind negatívan hat a teljesítőképességre. Ha impotenciát nem is okoz minden esetben, de a kis fickók életkedvét tönkreteheti, csökken a spermaszám, lelassul a mozgás, és sokkal nehezebben jön létre az áhított fogantatás.

  • Túl magas hőmérsékletű herék

A spermiumok 34 °C hőmérsékleten tudnak a legjobban termelődni: ha ennél melegebb van a heréknél, az gátolja létrejöttüket. Korábban már írtunk az alsónadrág és a nemzőképesség összefüggéseiről: a túl szoros gatyóban a heréknek melegük lehet, és ez visszavetheti a termelést. Nem véletlenül használtunk feltételes módot: nem minden esetben, nem minden férfinál jelent problémát, csak akkor, ha amúgy is kissé lustácskább a szervezet. Ha már van gyermeked, vagy állapotos a párod, akkor szemmel láthatólag mindegy, milyen alsót viselsz, ám ha nem akar összejönni a gyermekáldás, akkor érdemes lehet megpróbálkozni más fazonokkal is!

 

A férfi meddőség egyre elterjedtebb probléma, amit főleg a nem megfelelő életvitel, dohányzás, egészségtelen táplálkozás és a stressz okoz. A genetikai problémák, a betegségek ellen semmit sem tehetsz, de ha tovább szeretnéd örökíteni a családneved, akkor figyelj oda a többi veszélyre is. Tegyél meg minden tőled telhetőt, hogy ezeket elkerüld!

Első körben például vegyél néhány antiallergén, pamut alsónadrágot, amiben biztos, hogy jól fogják érezni magukat a koronaékszerek!

 

 Szerző: Nagy Tímea -birge-

A bejegyzés trackback címe:

https://boxeralso.blog.hu/api/trackback/id/tr5812316425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása