Érdekességek a fehérneműk világából

Érdekességek a fehérneműk világából

A tökéletesség átka, avagy miért NE legyél mindig ideális nő?

2017. május 12. - boxeralso.hu
Nincsenek könnyű helyzetben a mai nők... Az  insta- és a likevadászat uralta világban, ahol percek alatt akár az egész világon közröhej tárgya lehetsz egy rossz képpel, meglehetősen nagy munka érdekesnek, különlegesnek és szépnek lenni. És ez az igény egyre inkább a normalitás rovására megy.
selfie_530x530.png
Ma a tinilányokhoz és a felnőtt nőkhöz szólunk, arról beszélgetünk, hogy kell-e mindig tökéletesnek lenni, és ha igen, miért nem?!

A szűrők birodalmában

Néhány évvel ezelőtt még csak fényre csúnyuló lányok voltak, mára már valóságra csúnyuló selfie királylányok vannak. Az okostelefonjaink fényképezőjében automatikusan beállított filterek javítják az összképet, míg egyszer csak arra eszmél az ember lánya, hogy a tükörből egy egészen másik lány néz vissza, mint akit az imént posztolt a közösségi oldalakra. No és a hölgyek maguk is próbálják a „szebbik arcunkat” mutatni: a #nomakeup azt jelenti, hogy csak egy kis szempillaspirál, rúzs és alapozó van a hölgyön, a #makeupaddict pedig azt, hogy legalább 5 centi vastag a festék az arcon. Ahhoz pedig, hogy a valóság hasonlítson a tökéletesre maszkírozott fotóhoz, már folyamatos, komolyabb tűzerőre van szükség, a tinilányok egy része az iskolában is annyi sminket visel, mint édesanyja, ha az operába készül. 

 

piros-ruzs-smink.jpg

 Foto: DespositPhoto

Elég csak körbenézni az interneten és a televízió műsorkínálatán, egyértelmű, hogy mára már szinte mindent a külsőség ural. Manapság nem azzal kerülhet be valaki a tévébe, hogy ésszel vagy kitartással elér valamit, hanem azzal, ha szép és közönséges. Mert legyünk őszinték, az ilyen-olyan szigetre kirakott és az édes életüket mutogató hirtelen sztárocskák csak ezért kaphatnak műsoridőt.
És ekkor még nem is beszéltünk a hollywood-i és egyéb filmek által közvetített képről, ahol a tiniket bő húszas, vagy harmincas emberek játsszák a maguk megcsinált valóságával. Ezeket látva nem meglepő, hogy sok, beilleszkedni vágyó tinilány úgy érezheti, hogy a mindennapi tesiórához is kötelező a teljes smink és a legújabb divat szerinti edzőcucc. Mennyire jól nézett ki a legutóbb lőtt szelfin Palvin Barbi a kinyúlt pólójában állítólag smink nélkül és hol vagyunk mi hozzá képest?! Az üzenete félreérthető, még a felnőtteknek is, és különösen magas mércét állít a befolyásolható tinédzserek elé.  

Mindenki máshoz viszonyítva nézi saját magát. Legyen az lány, vagy fiú, mindenkinek a fejében van egy kép, amire hasonlítani szeretne. A kérdés csak az, hogy kiknek a képéből keverjük ki ezt az idolt. Ha csak modellek és sztárocskák vannak az ember „keverőedényében”, akkor jön a testképzavar és az örök elégedetlenség. Belőlük lesznek azok, akik eltartják plasztikai sebészeket, vagy egyszerűen csak meztelennek érzik magukat smink nélkül.
A túlzott tökéletességre törekvésnek pedig az a következménye, hogy már nincs nappali és alkalmi smink, hovatovább már nappali és alkalmi öltözet sem: mindig, minden helyzetben tiptopnak kell lenni. Ez pedig nagyon fárasztó!

Ha a te kamaszlányod is ezzel küzd (vagy éppen te magad jársz ebben a cipőben), ne feledd: a mindig szexis, gyönyörű és hibátlan idolok ebből élnek, nekik az a fő tevékenységük, hogy a megjelenésükön dolgozzanak. Néha-néha pedig látható a bulvársajtóban a paparazzi képén: nekik sem megy mindig a dolog.

 

 Fotó: Printerest

Te viszont egy normális életet élő ember vagy. Neked nem kell parádézni a hétköznapokon. Egyrészt, mert ez korántsem kényelmes, másrészt, mert nem praktikus, harmadrészt pedig, ha mindig csinos az ember, hogyan legyen egy különleges alkalomra még csinosabb?

 

Megéri-e a tökéletességre törekedni?


Egyesek szerint igen. Azonban az biztos, hogy mindennek az elérése rengeteg idő, és nem utolsósorban pénz ráfordításával érhető csak el. 

Mi lehetne belőled, ha ezt a rengeteg időt és pénzt, vagy csak a felét valami másra, okosabb dologra költenéd el?! Ha megadnád magadnak a lehetőséget arra, hogy időnként megcsodáljanak, és ne azt vegyék alapul, hogy tökéletes vagy. Ugyanis ez egy ördögi kör: ha mindig, minden körülmény között te vagy a legjobban „összerakott” lány, akkor az lesz a hír, ha valami miatt nem tudsz az lenni. Ha a hétköznapi szetted és sminked kicsit visszafogottabbá teszed, akkor hidd el, sokkal nagyobb wow leszel a hétvégi buliban, amikor igazán bedobod magad. Arról nem is beszélve, hogy a bőröd egészségesebb lesz és nem fognak megijedni tőled, ha esetleg ébredés után, kócosan, gyűrötten és smink nélkül meglátnak…

A boxeralso.hu a természetesség híve: a maguk igazi valójában szeretjük a hölgyeket, szeretjük látni saját arcvonásaikat, természetes szépségüket. És persze szeretjük azt is, amikor – egy-egy különlegesebb alkalomra – úgy igazán kicsípik magukat, hogy őszintén rácsodálkozhassunk a tökéletesre igazított Nőkre.

A mi mottónk: igazi nőket ⇒  igazi férfiaknak!  

 

Egy kis segítség, hogy igazán csodálni lehessen: ⇒   katt ide 

A bejegyzés trackback címe:

https://boxeralso.blog.hu/api/trackback/id/tr9912499927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása