Érdekességek a fehérneműk világából

Érdekességek a fehérneműk világából

Itt az új csoda textília?

2017. január 18. - boxeralso.hu

 

Ha annak idején rendesen figyeltél volna biológia órán, akkor most el sem kellene olvasnod ezt a cikket, anélkül is értenéd, és könnyedén folytatnád a következő gondolatmenetet: az Ursus melanoleuca (Panda Maci) kedvenc tápláléka a bambuseae, de szerencsére nem csak ezt eszi.
Ha csak ezt enné, nem biztos, hogy maradna annyi bambusz, hogy te zokniként, és alsógatyaként is ezt hord. Ezt a csoda alapanyagot.

Vagy, lehet, hogy nem is csoda alapanyag?

  Bambusz ültetvény

 

De miről beszélünk?

Ennek a cikknek a címét négyszer írtuk át azért, hogy ne derüljön ki egyből miről írunk, de érdekes legyen annyira, hogy elkezd olvasni. Ezért nem írtuk meg a bevezetőben sem, hogy mi lesz a tartalom. Panda Maci
Előtte azonban egy kitérő, ami szokatlanul erős lesz. Komoly szakmai csoportokban, értelmesnek tűnő emberek írnak le olyan dolgokat, mint azt, hogy „Ismerek 2 embert, akinek fűnyíró vágta le az ujját, de az XY szertől visszanőtt. Ezt a saját szememmel láttam”. Ezek után nem meglepő, hogy sokak szerint a 21. század csodanövénye a bambusz, ami egyébként a macik kedvenc kajája annyira, hogy ezek a kedves mackók képesek napi 20-25 kilót is megenni: de ez nem baj, mert a bambusz akár napi 20-25 centit is nőhet, tehát óránként egyet. De, hogy a fenébe jön ide ez az egész?

 

 

Bambusz: maga a csoda

A bambusz felhasználása tényleg sokrétű, mivel üreges felépítésű, hajlékony, és rugalmas, tarthatod szuper dísznövénynek, de lehet belőle kerítést építeni, kerti, vagy akár szobabútort is csinálhatsz belőle (ha értesz hozzá), sőt vannak, akik ékszert is faragnak belőle. És manapság a textilipar is felhasználja, így el is jutottunk a cikkünk fő mondanivalójáig a bambusz zoknikig, és a bambusz alsónadrágokig.

Bambusz zokni, bambusz alsónadrág

Biztosan te is észrevetted már, hogy – főleg a kici, szok darab óccóbb üzletekben (pár évvel ezelőtt) - hirtelen – megjelentek a bambusz alsónadrágok. Egyébként feltűnő csomagolásban, mind azzal az ígérettel, hogy extra kényelmesek, extra nedvszívóak, szinte a légies réteg a bőrödön..., na és persze csodacuccok.
A gyors elterjedésüket nagyban elősegítette, hogy egyre több webáruház is belistázta (elkezdte árulni), és soha nem látott magasságokba emelte a terméket. Talán az a legérdekesebb oldal, amelyik „magyar bambusz zokni” néven, magyar zászlóval (éppen csak magyar termék logót nem használta) árulja. Nyilván ennek a cégnek, valahol van pár négyzetkilométernyi bambuszültetvénye, és mivel tudjuk, hogy napi akár 20 centit is nőhet, az utánpótlás megvan. De, mi az igazság bambuszcuccok körében?

Bambusz és a visszanőtt ujj

Az a helyzet, hogy az igazság kideríthetetlen. Kétségtelen, hogy ha beütöd a keresőbe, hogy bambusz zokni, vagy bambusz alsónadrág, akkor fogsz rá találatot kapni... könnyen hozzájuthatsz ehhez az egekig magasztalt termékhez, hiszen viszonylag sokan árulják.
Aki árulja, szinte minden esetben ugyanazzal a sablonszöveggel teszi (valószínűleg valaki egyszer megírta, és azóta mindenki ugyanazt használja), és ha magyarul keresel, nem találsz (legalábbis mi nem találtunk) háttérinfót.
Kicsit olyan ez, mint a cikk elején elmondott hajmeresztő sztori: a visszanőtt ujjé.
Valaki, valahol, egyszer elmondta, a csodát: az arra fogékony oldalak, és emberek elkezdtek benne hinni, elterjedt, de igazából, ha csak a lehető legkisebb logikával gondolsz bele: viszonylag elképzelhetetlen, hogy visszanő a levágott ujj. Igaz?

Összegzés helyett..

Nem állítjuk, hogy a bambusz zokni, és bambusz alsónadrág nem szuper.
Azt sem mondjuk, hogy nem lehet valakinek hazánkban egy Margit-szigetnyi bambuszültetvénye, amiről senki nem tud (még azt is elhisszük, hogy élnek pandamacik ott), s abban sem kételkedünk, hogy a bambusz a világ "legjobb" anyaga, és emiatt azt is megértjük, hogy drága.
Viszont arra biztatunk, hogy ha magadnak, vagy bárki másnak, ajándékba alsónadrágot vennél, maradj inkább a valóban magyar ILLUSION BOXEREK-nél, amik ugyan nem bambuszból, hanem pamutból készültek, de legalább olyan kényelmesek, ha nem kényelmesebbek és tartósabbak, ráadásul olcsóbbak.
A pamutot évezredek óta használjuk. A bambuszt pedig (szerintünk) hagyjuk meg a pandamaciknak, úgyis vigyázni kell rájuk, mert a kihalás fenyegeti őket.

Próbáld ki és győződj meg róla magad!  Kattints ide ->: BOXERALSÓ WEBSHOP

  

Még több érdekesség

  

Képek: Pixabay; Freeimage

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boxeralso.blog.hu/api/trackback/id/tr8812137041
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása