Érdekességek a fehérneműk világából

Érdekességek a fehérneműk világából

Rendhagyó poszt: Hogyan öltözz, ha tinilány vagy?

2017. április 24. - boxeralso.hu

Öltözködési tanácsok tinilányoknak, avagy

Hogyan legyek egyéni, de ne ciki?

 tinilany3-600x900.jpg

 

 Se gyerek, se felnőtt

 

Szívás ez az időszak!

Te már lehet, hogy felnőttnek érzed magad, hisz pezsegnek a hormonok, egyre többen néznek 19-nek mint 15-nek. Már a szórakozóhelyekre is kérdés nélkül beengednek. A környezetednek azonban még valószínűleg az a tündéri kislány vagy, aki nemrég voltál, és néhányan még mindig gyerekként bánnak veled.
Adj időt nekik, és nekik is le fog esni is a dolog!

tinilany-600x900.jpg

 

A világ – és főleg a tinik világa – a külsőségre épül. Nem állítjuk, hogy ez jó dolog – a belbecs sokkal fontosabb – de sajnos nem lehet ellene mit tenni.
Legyen szó ruháról, cipőről, vagy egy „felnőtt” frizuráról, bár tudod, hogy nem ez a legfontosabb dolog az életben, de azért rossz érzés lehet, ha le lennél maradva a barátaidhoz, vagy az osztálytársaidhoz képest. Ha lenne egy kis megtakarított zsebpénzed, vagy esetleg diákmunkával kereshetnél nyáron pénzt, tudnál vásárolni magadnak egy-két menőbb cuccot... Ugye milyen jó lenne? Nem kellene Apának elmagyaráznod, hogy miért is olyan nagyon fontos, hogy legyen egy profi sminkkészleted, vagy egy cuki táskád...

Hogyan öltözz, és hogyan ne öltözz?

Ha még nem vetted volna észre: a tested megváltozott. Nőttél, vagy híztál, gömbölyödnek a melleid, a feneked, vagy épp az ellenkezője?
Semmi vész! Épp itt az ideje, hogy megtanuld, hogy az öltözködéseddel hogyan emelheted ki a pozitívumokat és rejtheted el a negatívumokat.

tinilany-pirosruhaban-600x900.jpg

 

Először is, ne szégyelld magad, ne akard eltakarni az alakodat a bátyád kinőtt, agyonnyúlt pulcsijával! Ha túl vékonynak találod magad, akkor válassz olyan darabokat, amik optikailag dúsítanak, ha pedig felszedtél pár kilót, akkor mellőzd a túl szűk farmerokat, mert hiába jönnek rád nagy nehezen, felül kibuggyanhat a pocak. 

Nézd át a ruhatárad: gyűjtsd össze a túl gyerekes, kinőtt, kifakult, kinyúlt darabokat, és dobd a kukába, vagy amik még hordhatóak add a rászorulóknak. Ezek helyett pedig fogd a zsebpénzedet, és kérd meg a szüleidet, hogy szerezzetek be új darabokat!

Döntsd el, mi akarsz lenni. Kislány, vagy nőci? A legtöbb tini célja az, hogy komolyan vegyék, ezért vedd komolyan az öltözködést.
Ha vidám, nevetgélős típus vagy akkor viselj bátran a  rózsaszín, vagy pasztell színeket., de ebben az átmeneti korban már érdemes hanyagolni a masnikat, a Jégvarázsos pólót, meg a gyerekes mintákat, mert ez már nem hozzád való.
Ha valami okból kifolyólag vonzódsz a sötétebb színekhez, semmi baj, a kiegészítőket úgy válaszd meg, hogy az összhatás vonzó legyen. A fiúk nem szeretik a befelé forduló lányokat.

Ne keverd a mintákat! Ha sikerült beleszeretned egy kockás ingbe, ne válassz hozzá csíkos nadrágot. Ha van már rajtad egy erősen mintás ruhadarab, akkor a többi minta nélküli legyen. A sok minta zavaró lehet.

nagyon-mintas-ruha-600x900.jpg

 

Vigyázz arra is, hogy mi mire való! A leggings, főleg a vékonyabb változata nem nadrág! Ezt csak úgy illik viselni, ha olyan felsőt veszel hozzá, ami legalább félig eltakarja a feneked, például egy hosszú pólót, vagy tunikát. A tekintetet így a formás lábaidra irányítja, és attól sem kell félned, hogy lehajláskor elvékonyodik az anyag, közszemlére téve a bugyidat.

atttetszo_leggins_600x761.png

Milyen stílust válassz?

Az egyik legnehezebb küldetés, hogy mindenki megtalálja a maga stílusát. Hidd el, ez sok felnőttnek is gondot okoz… Mindenki másmilyen és ez így van jól. Ennek ellenére a legtöbben ugyanazokban a butikhálózatokban vásárolnak, így könnyen lehet, hogy a pulóver, amit múlt hónapban választottál, az megtetszett még egy-két barátnődnek is. Szóval közel sem lesz egyedi. Ahhoz, hogy mégse jöjjön veled szembe nap, mint nap a pulóvered, variáld kiegészítőkkel. Dobd fel kitűzővel, biggyessz a hajadba valami hajpántot, kanyarints a nyakad köré egy sálat, lakkozd ki szépen a körmeidet – hiszen a szép, ápolt kezek egy menőbb színnel, vagy mintával igenis kiegészítőszámba mennek – vagy dobd fel az egész szettedet egy bizsuval.

De ne vidd túlzásba, főleg ne a suliban!

Az ügyes smink és az ékszer  szép, de a hétköznapokban inkább a kevesebb, több elvet követve ékszerezd fel magad. Majd a hétvégi buliba öltözhetsz karácsonyfának;)

Reggelente, amikor felöltözöl, gondold át azt, hogy szeretnél-e valamit közvetítetni a ruházatoddal, és hogy az helyénvaló-e. Mellőzd a stílusidegen ruhadarabokat, például melegítőnadrágot zakóval – hacsak nem lázadási céllal teszed, mert erre a célra ebben a korban bármit, bármivel felvehetsz:)

És álljon itt egy pár gyors tanács vékonyabb és teltebb lányoknak:

 

 

Ha vékony vagy:

  • Trendi, és a vékonyaknak jól áll a leggings, a szűk farmerek egy lazább pólóval, vagy blúzzal.
  • Ha nagyon vékony lábaid vannak, tudd, hogy a magas sarkú cipő optikailag tovább nyújtja őket, és ez nem feltétlenül előnyös: amúgy is egészségesebb a laposabb sarok, bőven lesz még időd a lábadat fájdítani.
  • Ha karcsú alakod mellé kicsi a melled, ne aggódj, és eszedbe se jusson XXL-es pulcsi alá rejteni a hiányosságot: nyugodtan öltözz csinosan, a fiúk a darázsderekat legalább annyira megnézik, mint a formás kebleket.

Ha teltebb vagy:

 

  • Sok telt lány és felnőtt nő óriási lebernyegekbe öltözik, hogy ezzel rejtse el alakját. Te ne ess ebbe a hibába: a bő ruhák sokszor még kövérebbnek mutatják az embert. Emeld ki inkább azt, ami szép: a teltebb lányoknak általában nagyobb a mellük, és formás a lábuk.
  • Karcsúsítja és nyújtja az alakot a fekete szín, de ne vidd túlzásba. Segítenek a csíkok is, de csak függőlegesen: a vízszintes csíkok inkább szélesebbnek mutatnak, míg a függőleges sávok magasabbnak.
  • Kerüld a túl szűk ruhadarabokat is, mert ezek könnyen kiemelik a kis párnácskákat a csípőnél és a hason. Válassz inkább olyanokat, amik lazábbak, de többé-kevésbé testhezállóak.

 

A kamaszkor nehéz, de egyben izgalmas is: itt az ideje, hogy bátran kísérletezz, keresgesd és megtaláld a saját stílusodat!

 Szerző: - birge -
www.boxeralso.hu

Tetszett a cikk

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boxeralso.blog.hu/api/trackback/id/tr8812376303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása